Orice mama își dorește tot ceea ce este mai bun pentru copilul ei.
Dar te întrebi de multe ori, auzind diferite opinii, dacă vaccinarea este utilă sau nu? Îți protejezi copilul sau îl supui la diferite riscuri?
Știm despre importanța scaunelor auto, a porților pentru copii și a altor modalități pentru a avea grijă de sănătatea si integritatea copiilor noștri. Dar știți că una dintre cele mai bune modalități de a vă proteja copiii este să vă asigurați că au toate vaccinările făcute? Eu am încredere că vaccinarea copiilor, realizată în cazul meu de Dr. pediatru Lavinia Chiriac – Babei, atât pentru fiica cât și pentru fiul meu, este cea mai bună metodă de protecție, de evitare a anumitor boli. Da, imunizările pot salva viața copilului!
Astăzi, datorită progreselor în domeniul științei medicale, copii nostri pot fi protejati împotriva mai multor boli decât oricând. Unele boli care erau incurabile odată și au ucis mii de copii au fost eliminate complet, iar altele sunt aproape de dispariție, datorită vaccinurilor. Vaccinarea, în zilele noastre, este sigură și eficientă.
Vaccinurile sunt validate pentru a putea fi folosite, doar după o lungă și atentă perioada de observatie si de teste de laborator efectuate in paralel de oameni de știință, medici și profesioniști din domeniul sănătății. Chiar dacă acestea provoacă un anumit disconfort (dureri, înroșire sau sensibilitate la locul injectării), acest lucru este nesemnificativ în comparație cu beneficiile lor. Reacțiile adverse grave după vaccinare, cum ar fi reacțiile alergice severe, sunt foarte rare. Beneficiile prevenirii bolii prin imunizare sunt mult mai mari decât efectele secundare posibile pentru aproape toți copiii.
Un motiv în plus pentru a face imunizarile, pentru tine ca părinte, este acela că din aceasta postura, iti doresti mereu ce este mai bine pentru copilul tău. In acelasi fel au decis și părinții tăi pentru tine. Dacă nu s-ar fi întâmplat așa, poate tu nu ai fi putut să îți crești astăzi copilul.
În plus, prin nevaccinarea copilului riști să îl excluzi din colectivități.
Mai mult, unele boli care pot fi prevenite prin imunizare pot duce la dizabilități prelungite și implicit la costuri mari și schimbarea calitatii vieții întregii tale familii.
De aceea, consider că imunizarea împotriva acestor boli este o decizie bună. Sunt convinsă că imunizarea, așa cum ne-a protejat pe noi, protejează și generațiile viitoare. Un exemplu marunt: prin vaccinarea copiilor împotriva rubeolei, riscul ca femeile gravide să transmită acest virus la făt sau la nou-născut a scăzut dramatic. iar disfuncționalitățile la naștere asociate cu acest virus nu mai există.
Eu am ales imunizarea și mi-am vaccinat copiii!